Община Бургас не иска дивидента от своите лечебни заведения, предлага да се инвестира в медицинска апаратура

понеделник, 20 януари 2020
Публикувано от: Стефан Минчев

Предстои гласуването на бюджет 2020. В него Община Бургас е задължена да включи дивидента от миналата година, постъпил от търговските дружества, на чийто капитал тя е собственик.

За пореден път кметът предлага на местния парламент да вземе решение, с което да разреши дължимият на градската хазна процент от печалбата на такъв тип здравни заведения (търговски дружества по смисъла на закона) да се инвестира целево в медицински дейности и закупуване на медицинска апаратура, тоест да си остане при тях.

Извън този жест, след като миналата година построи със собствени средства сградата на новия Медицински факултет, през 2020-та Община Бургас има намерение отново да инвестира сериозни средства в здравеопазване, което е сред основните приоритети в нейния нов бюджет.

Предстои ремонт на ДКЦ I и ДКЦ II (https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/41081), напредва строителството на нова сграда към Комплексния онкологичен център, в която ще бъде разположено Отделението по нуклеарна медицина и сектор "Брахитерапия" към Отделението по лъчелечение (https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/39108), а на предстоящото заседание на местния парламент ще се гласува актуална финансова рамка за общинско подпомагане на инвитро процедури в Бургас. 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1826 последна промяна: 11:16:35, 20 януари 2020