Инициативата „Кино за приятели“ в Бургас стартира тази вечер с филма "Аз, Леонардо"

понеделник, 27 януари 2020
Публикувано от: Анелия Казакова

 

Вълнуващата лента, вдъхновена от живота на един от най-великите художници, които светът някога е виждал - Леонардо да Винчи, ще бъде показана в зала "Петя Дубарова" на 27 -ми януари / понеделник/  от 19.00 часа. Културната проява "Кино за приятели" ще популяризира интересни филмови заглавия от европейското кино.

Прожекциите ще се излъчват в Културен център "Морско казино". Билетите вече са в продажба. Цената им е 8 лева, а за пенсионери, ученици и студенти - 6 лева. Местата са ограничени.

Филмът "Аз, Леонардо" показва мъжа, художника, учения и изобретателя - чрез едно уникално, прелестно, завладяващо пътуване в ума на Леонардо.  С лентата се отбелязва 500 години от смъртта на енциклопедичния гений на Ренесанса. Бестселърът на Франческо Фиорети виртуозно съчетава интригуващ криминален сюжет с внушителна картина на епохата и ярък портрет на Леонардо да Винчи. 

 

"Кино за приятели" е филмово събитие, в което киноманите и ценителите на изкуството ще имат среща с безграничния талант и въображение на известни личности.

Проявата се реализира от 6А МЕДИА Ентъртеймънт и културна организация "Арт Ателие", в партньорство с Община Бургас.

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3357 последна промяна: 11:22:08, 27 януари 2020