Децата от бургаските детски градини ще се запознаят с най–ефективните методи за пестене на енергия

сряда, 22 януари 2020
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Учители от няколко бургаски детски градини ще преминат специално обучение по въпросите, свързани с климатичните промени и енергийната ефективност.

Семинарът ще се проведе в София и се осъществява с подкрепата на Федералното министерство на околната среда на Република Германия в рамките на Европейската инициатива за климата (EUKI) на темата "Климат и пестене на енергия".

Във всички тези детски заведения - ДГ "Славейче" ДГ "Звънче", ДГ "Здравец", ДГ "Пролетна дъга", ДГ "Райна Княгиня" - Бургас, ДГ "Морска звезда", ДГ "Пинокио", ДГ "Вълшебство", ДГ "Ханс Кр. Андерсен", ДГ "Радост" с филиал в кв. "Крайморие", ДГ "Брезичка", ДГ ,,Теменуга'' - с. Равнец и ДГ "Изгрев", ще се проведат специални занимания.

В тях децата, под ръководството на своите учители, ще се грижат за пестенето на електрическата и топлинната енергия и ще споделят знания със своите родители.

Организатори на обучението са Община Бургас, ЦПЛР - Бургас, РУО- Бургас, Националният доверителен екофонд и Националният център за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти към МОН.

Преподаватели в обучението са лектори от Независимия институт по околна среда в Берлин и от Софийския университет.

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2349 последна промяна: 09:18:04, 23 януари 2020