Търси се учител, който да преподава „корабен английски“ в Морското училище

събота, 25 януари 2020
Публикувано от: Стефан Минчев

* Безплатно пътуване с градския транспорт ще е един от бонусите на преподавателя

 

 

Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас има амбицията да предложи една солидна подготовка по английски език на учениците си. Така със завършването си те ще придобият ценен сертификат и ще имат възможност да работят на чужди кораби. Новината съобщи директорката на гимназията Христина Жабова.

За целта се търси много добър и всеотдаен учител по английски. Предизвикателството към педагога се състои в това, че той трябва да преподава "корабен английски". От него не се изисква да знае специфичните термини в морското дело, а само желанието да ги научи.

Преподавателят по "морски английски" ще ползва много бонуси.

На одобрения кандидат ще бъде осигурено безплатно обучение за специфичната корабна терминология във ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" - Варна.

За придобитата квалификация той ще получава допълнително възнаграждение. Ще има безплатна карта за пътуване с градския транспорт, както и възможност да участва в плавателните практики на своите ученици с корабите.

Община Бургас вече предприема конкретни стъпки не само да върне старата слава на Морското училище, а и да го направи водещо в морския бизнес.

Това стана възможно, след като по искане на кмета Димитър Николов и със заповед на министъра на образованието от 1 септември миналата година Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" - Бургас стана общинско училище и вече се финансира от бюджета на Общината.

Прехвърлянето на собствеността дава зелена светлина за завръщането на Бургас на световната морска карта.

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3845 последна промяна: 13:40:45, 25 януари 2020