Вълна от предложения и конструктивен диалог на среща между зам.-кмета Саватева и туристическия бизнес

четвъртък, 30 януари 2020
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Атрактивни предложения за обогатяване на туристическия продукт на Бургас и целия регион, за развиване на активност извън високия сезон "май- септември", бяха основните теми, обсъдени на среща между Община Бургас и представители на туристическия бизнес.

Тя бе инициирана от зам.-кмета по култура, туризъм и спорт Диана Саватева и в нея взеха участие  представители на туристически фирми, туроператори, хотелиери, ресторантьори, собственици на атракциони, общинските съветници  Живко Табаков, Ева Михалева, Юлиян Георгиев, Юлиян Кулев, Пеньо Мечков, директорът на Дирекция "Култура и връзки с обществеността" Весела Йорданова, началникът на отдел "Туристически политики и дейности" Радовеста Стюърт, директорът на ОП "Летен театър, концерти и фестивали" Димитър Маджаров.

Разширяване на комуникационните канали за рекламиране на града и региона, създаване на общ бранд,  предлагане на  хайкинг и тракинг турове, на черноморска кухня и винени дегустации, общи маршрути между природни забележителности в целия регион, които могат да включват езерата Атанасовско, Вая, Мандра, орнитоложки център "Пода" и природен парк "Странджа" бяха сред най-конструктивните предложения, около които се обединиха присъстващите.

"Нужно е да се активират всички точки в туристическата карта на региона, за да се разгърне големият му потенциал. Фокусирали сме се  за  уикенд и събитийния туризъм извън летния сезон", обясни зам.-кметът Диана Саватева.

Анонсирана бе възможността скоро Бургас да обогати туристическия си продукт  и с предлагането на  посещение на туристически обекти и по вода, чрез т.нар. морски таксита.

Участници в срещата бяха единодушни, че тя е полезна. Те обсъдиха и осъществяването на по-близки контакти между бизнеса и учебните заведения, които осигуряват кадри за туризма.

Всички предложения, представени на дискусията, ще бъдат разгледани от  ресорния екип  в общинската администрация.

Присъстващите представители на  туристическия бизнес ще получат пълна спортна и културна програма на Община Бургас с атрактивна визия, която може да бъде предлагана като самостоятелен продукт или част от пакетно предложение.

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2873 последна промяна: 16:22:58, 30 януари 2020