Удължиха грипната ваканция в Бургас до сряда

петък, 31 януари 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

* Учениците се връщат в класните стаи в четвъртък, 6 февруари

 

Грипната ваканция в Бургас продължава до вторник, включително. Тя ще бъде обединена с еднодневната междусрочна ваканция, обявена за сряда, 5 февруари. Това означава, че първият учебен ден на бургаските ученици в класните стаи ще бъде в четвъртък, 6 февруари.

Въз основа на последните данни за епидемиологичната обстановка в общината, обсъдени на заседание на Областния щаб за борба с грип, кметът Димитър Николов издаде заповед, в която посочва, че дните 3-ти и 4-ти февруари ще бъдат неучебни за всички бургаски училища.

Остават в сила всички обявени досега противоепидемични мерки. Детските градини ще продължат да работят при "засилен филтър" и с ограничен достъп на родители и външни лица. Преустановяват се плановите операции, свижданията в болничните заведения, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Мерките се налагат, тъй като заболеваемостта в Бургас продължава да е висока. В периода 24-30 януари броят на заболелите в града е 545 случая, при граница от 458 допустими на база 10 % от населението. Най-засегната остава възрастовата група на децата между 0-4 г., следвана от тази между 5-14 години.

Община Бургас отново призовава жителите да избягват посещаване на събития от масов характер, а учениците да стоят на топло вкъщи.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 9231 последна промяна: 16:21:32, 31 януари 2020