Бургаските ученици се връщат утре в класните стаи

сряда, 05 февруари 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

Бургаските ученици се връщат от утре, 6 февруари /четвъртък/, в класните стаи. Причината за края на грипната ваканция в община Бургас е, че броят на заболелите от грипния вирус е спаднал под необходимия минимум за обявяване на епидемия.

По данни на Регионалната здравна инспекция се наблюдава спад в нивата на заболеваемостта и тенденция, че грипът си отива. Това означава, че всички ученици от утре ще бъдат отново на чиновете в училище. Според експертите няма необходимост от удължаване на първия учебен срок.

Пикът на епидемията е бил в края на миналата седмица и вече е преминал, а броят на регистрираните болни е все по-малък. За последната седмица заболелите в Бургас са 444 от наблюдаваното население, а в началото на епидемията броят им беше 468 души.

От Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания напомнят, че въпреки отмяната на грипната ваканция, остават в сила противоепидемиологичните мерки за децата до 4-годишна възраст и т.нар. "засилен филтър" в детските ясли и градини, който е дал положителен резултат.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3146 последна промяна: 15:35:08, 05 февруари 2020