Да надникнем в бъдещето, наблюдавайки птиците

петък, 07 февруари 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

Традиционната съботна лектория на Регионален исторически музей - Бургас този път ще бъде свързана Деня на Свети Валентин, птиците и любопитната възможност да надникнем в бъдещето, ако ги наблюдаваме внимателно.

Интересната презентация на тема "Св.Валентин и птиците" е подготвена от д-р Светла Далакчиева, главен уредник на Природонаучния музей.

Гадаенето, т.е. поглеждането в бъдещето е заемало важна роля в политическия и обществен живот на хората в миналото. Дори и днес, в нашето техническо и забързано ежедневие, понякога се изкушаваме да прочетем хороскоп или съобщение за някое животно, предсказало например резултат от важен мач или избори. Дори и много да не вярваме в такива прогнози, подобни заглавия безспорно провокират вниманието ни.

Ако обаче сте сред тези, които не вярват на гадаения, от лекцията на д-р Далакчиева бихте могли да научите интересна информация за много от видовете птици, които се срещат в Бургас.

Събитието е насрочено за 8-ми февруари, събота, от 11.30 часа на ул. "Славянска" № 69 /зад църквата "Св. Св. Кирил и Методий"/.

Входната такса е преференциална - за възрастни 2.00 лв., а за учащи и пенсионери - 1.00 лв.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1650 последна промяна: 14:52:43, 07 февруари 2020