Стихове от Черна гора до Монголия на Поетични меридиани в Бургас

понеделник, 10 февруари 2020
Публикувано от: Мариета Ханджиева

         Поезия на съвременни автори от различни страни ще прозвучи в Дома на Писателя в Бургас. На 19 февруари от 18,00 часа ще бъде представено творчеството на поети от България, Македония, Турция, Черна гора, Хърватия, Полша, Русия и Монголия. Творческата вечер под наслов "Поетични меридиани" е проява в рамките на международната дейност на Бургаската писателска общност и е своеобразно продължение на престижния фест "Свято слово" и инициативата "Намерени в превода", които дават възможност за творческа изява както на авторите, така и на преводачите.

         В превод на представители на БПО Наталия Недялкова и Роза Боянова ще прозвучат творби от Родолюб Чорич, Татяна Вуйович-Костич, Лабуд Лончар - Черна гора, Валерио Орлич - Хърватия, Ерол Туфан - Турция, Стоян Тарапуза, Санде Стойчевски, Весна Ацевска, Даниела Андонова Трайковска, Гьорги Калайджиев, Соня Серафимовска - Македония, Калина-Изабела Жиола - Полша, Наталия Ерменкова - Русия и Леетив Намдаг Жанчивин - Монголия.

         Някои от тези поети вече са добре познати в Бургас чрез гостуването си на фестивала на славянските творци "Свято слово", който ежегодно събира през май в Бургас талантливи представители на различни страни. От "Свято слово" тръгнаха и много други проекти, които доказаха и продължават да доказват, че за Поетичното слово граници няма. 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1422 последна промяна: 13:49:21, 10 февруари 2020