Авторитетно жури ще оценява най-добрия комикс на тема „България в света“

вторник, 18 февруари 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

Авторитетно жури ще оценява творбите от първия конкурс за комикси на тема "България в света", организиран от Центъра за талантливи деца в Бургас. Членовете на журито са талантливи млади хора с професионален опит и много успехи, натрупани в сферата на изкуството.

Председател е арт педагогът Николай Петров. Той е ръководител на проекта по анимация и комикси към центъра. Николай Петров е бакалавър по педагогика на изобразителното изкуство. Завършил е едногодишна специализация като асистент по стажантска програма "Коменски" за педагози в Hammarskolan, Surahammar, Швеция. Като асистент-педагог в Kernow Education Co. UK, Cornwall, Англия, се е занимавал задълбочено с графика и живопис, скулптура и пластична анатомия. Негови възпитаници са отличавани в множество конкурси в сферата на изобразителното изкуство.

Своята оценка на участващите творби ще даде и Силвия Инджова - магистър по изящни изкуства /графика/ и бакалавър по педагогика на изобразителното изкуство. Тя е и ръководител на арт студиото по графика и живопис към Център за млади таланти в Бургас. Участвала е многократно и с успех в различни уъркшопи, разработване и реализиране на проекти; в обучения, семинари, курсове и други форми на училищно и извънучилищно ниво; организирала е изложби, биеналета и конкурси. Изявява се и в илюстриране на юношеска литература.

Член на журито е и Даниела Караиванова. Тя е бивш възпитаник на Центъра за млади таланти в Бургас и носител на първия голям приз "Шанс за таланта" на Фондация "Шанс за децата и природата на България". Даниела има множество отличия в сферата на изобразителното изкуство, дизайна и анимацията, представила е своите творби както в самостоятелни изложби, така и в различни публикации в сферата на комиксите, илюстрациите и анимациите. Тя завършва "Аудиовизуални Медии" в Медийния университет в Щутгарт, Германия, като един от големите ѝ проекти е по приложението игра за музея на "Мерцедес-Бенц".

"В момента се занимава с концепция, UI и UX дизайн в Щутгарт. В работата си съчетава добрия визуален дизайн с неповторимото и въздействащо потребителско преживяване", коментира Лилиана Славова - председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България" и създател на Центъра за талантливи деца.

Организаторите канят всички деца и младежи на възраст от 11 до 17 години да изразят и покажат своята креативност като изпратят творбите си до 26.02.2020 г. на адрес: гр. Бургас, пл. "Атанас Сиреков" № 4 до Център за млади таланти. Финалистите ще бъдат обявени на 02.03.2020, а всички комикси ще бъдат включени в изложба на тема "България в света".

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1043 последна промяна: 10:57:16, 18 февруари 2020