Българово обявява конкурс по повод Световния ден на водата

вторник, 18 февруари 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

За седма поредна година град Българово обявява конкурс, посветен на Световния ден на водата - 22 март. Всяка година темата е различна, но винаги свързана с водата, нейната сила, предназначение, ролята й във фолклора и бита на българина. Тази година темата за желаещите да участват е "Красотата на водата". Темата е всеобхватна, тъй като обхваща красотата на водата във всичките й форми и агрегатни състояния.

Участниците могат да се представят със свои работи в две категории:

1. Рисунка и фотоснимка;

2. Кратко стихотворение.

Рисунките, снимките и стихотворенията могат да представят красотата на водата, видяна от съответния автор. Желанието на организаторите е темата за водата и екологията да провокира интересни творчески хрумвания и оригиналното им пресъздаване в темата на конкурса.

Няма ограничения за участниците във възраст, пол и населено място. Както всяка година може да участва всеки, който пожелае. Организаторите са подготвили награди и подаръци за всички участници.

Оценката и определянето на най-добрите работи ще бъде направена от жури с председател популярният художник-фотограф от град Българово Галин Комитов.

Авторите трябва да напишат трите имена, телефон, населено място и училище. Творбите на участниците ще се приемат до 18 март.

На 22 март /неделя/ от 11.00 часа организатори и участници ще открият изложбата и представят произведенията на всички участници в големия салон на читалище "Съгласие-1905" в Българово.

Отбелязването на Световния ден на водата в Българово ще се проведе под патронажа на госпожа Ивелина Василева - председател на Комисията по околна среда и води в Народното събрание.

 

За контакти и въпроси относно конкурса:

Стела Папанчева - тел.: 0896730867;

Галина Дараданова - тел.: 0889049120;

Йордан Йорданов - тел.: 0887946363.

Последни новини

Изберете българското

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1692 последна промяна: 16:11:04, 18 февруари 2020