Топ експерти: Бургас e изключително атрактивен за събитиен туризъм

сряда, 19 февруари 2020
Публикувано от: Мариета Ханджиева

* Те посетиха новото бижу на града - Конгресния център, "Парк Арена ОЗК" и туристически забележителности

 

Топ експерти от цял свят, ангажирани в сферата на събитийния туризъм, посетиха Бургас, за да проучат потенциала на града за провеждане на конференции, изложения, конгреси и тематични международни форуми. Те останаха очаровани от новото бижу - Конгресен център Бургас, който е подходящ за провеждането както на големи, така и на по-малък  формат събития.

Експертите посетиха Морска гара, "Парк Арена ОЗК", новостроящия се мултифункционален комплекс "Арена Бургас", Автогара Юг и някой от най-емблематичните места в морския град. В края на информационния тур те споделиха, че Бургас е изключително атрактивен продукт за конгресен туризъм с огромен потенциал за развитие.

Инфотурът бе част от програмата на Световната среща за конферентен туризъм BSB 2020.

Сред експертите, включени в информационната обиколка, бяха водещи фигури в сферата, като Горазд Чад - главен редактор на списание KONGRES MAGAZINE, Роб Дейвидсън - директор на консултантската компания MICE Knowledge, специализирана в проучвания, обучение и услуги в събитийния туризъм, Саймън Науди - представител на Асоциацията на организаторите на събития във Великобритания, както и UFI по целия свят. Те бяха придружени от Радовеста Стюърт - началник отдел "Туристически политики и дейности" в Община Бургас.

По време на визитата си чуждестранните гости се срещнаха и с Диана Саватева, зам.-кмет по култура, туризъм и спорт. 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2289 последна промяна: 17:39:05, 19 февруари 2020