Два нови пункта на Детска млечна кухня ще осигуряват топла храна на малчуганите в Бургас

петък, 21 февруари 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

Два нови раздавателни пункта на общинската Детска кухня ще осигуряват топла и питателна храна за най-малките жители на Бургас. Първият от тях се намира в сградата на детска градина "Славейче" в ж.к. "Меден рудник" и отвори врати още през тази седмица. Това е четвъртият пункт на Млечната кухня в най-големия жилищен комплекс и ще поема немалка част от желаещите да ползват услугите й.

Пунктът е с работно време от 10.00 до 11.00 часа, а заявки за него могат да се подават в пункта в "Хлебозавода" в ж.к. "Меден рудник" и в централния офис, който се намира на ул. "Стефан Стамболов" № 74.

Следващият нов пункт за раздаване на храна, който ще заработи в понеделник, 24 февруари, ще бъде в сградата на детската градина "Моряче" в ж.к. "Славейков". Той ще работи от 11.00 до 12.00 часа, а родителите, желаещи да ползват услугите му, могат да подават заявки за храна в пунктовете на Детска кухня - Бургас в ж.к. "Славейков" до бл. 13 и бл. 38 или отново в централния офис на ул. "Стефан Стамболов" № 74.

Двата нови пункта обхващат жилищни райони, заселени с млади семейства и са на удобни за родителите локации. С тях общият брой на раздавателните точки на общинската услуга Детска кухня-Бургас става 27, а потребители му ще нараснат над 1200 души.

Детска кухня - Бургас единствена предлага храната за най-малките, освен в пластмасови опаковки и в далеч по-здравословните стъклени шишенца и съдове. Освен това, родителите на децата сами могат да избират менюто и пункта, от който да вземат храната директно от страницата на Община Бургас на: https://www.burgas.bg/bg/info/index/251

Млечната кухня очаква скоро време доставка на чисто нов микробус, който да покрие напълно нуждата от разнос на топла храна по домовете на потребителите.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2056 последна промяна: 15:41:02, 21 февруари 2020