Бургазлии с двигателни проблеми отново може да кандидатстват за рампи и асансьори в жилищата си

вторник, 10 март 2020
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност отново е отворена и бургазлии с увреждания имат възможност да кандидатстват по нея. Тя дава възможност за изграждане на платформи, рампи или асансьори в жилищните сгради на нуждаещите се.

Съоръженията в голяма степен улесняват придвижването на хората с двигателни проблеми, дават им възможност за по-добра връзка с външния свят и водене на социални контакти.

Гражданите, които се придвижват с инвалидна количка, имащи желание да кандидатстват по програмата, трябва да съобщят това в Община Бургас, която поема координацията на целия процес. За тази цел пишете или се обадете по телефон на Илияна Драганова - 0883 569 566, [email protected] в срок до 10.04.2020 г.

При подаване на документите се представя удостоверение от Дирекция "Социално подпомагане", че бенефициентът има увреждания и е трудно подвижен.

Програмата дава възможност за осигуряване на достъпна среда на хора, живеещи както в панелни блокове, така и в еднофамилни къщи. В първия случай кандидатстването за помощта се осъществява от сдружението на собствениците в сградата. Във втория случай кандидатстването се извършва от собственика на имота.

Финансирането за изграждането на необходимите съоръжения се предоставя от Министерството на труда и социалната политика. Община Бургас подпомага хората в неравностойно положение с изработването на проектите за осигуряването на достъпна среда.

През миналата година по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност в община Бургас бяха реализирани 27 проекта.

 

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2298 последна промяна: 15:02:08, 11 март 2020