Бургас вече е част от 100-те национални туристически обекта

вторник, 18 август 2009
Публикувано от: Стефан Минчев

Бургас зае полагащото му се място на популярна дестинация в Националното движение "Опознай България - 100 национални туристически обекта".

Отдел "Туризъм" в Община Бургас и Регионален музей - Бургас дълго време настоятелно предлагаха на Български туристически съюз няколко обекта. От тях бяха одобрени два - Етнографският музей в града и Защитена местност "Пода". От следващата година туристите, набавили си рекламни материали на Националното движение, ще могат да се запознаят с птичето разнообразие на бургаските езера и богатото културно-историческо наследство на региона.

Чрез тях те ще научат, че в непосредствена близост до ЗМ "Пода" се намира средновековната крепост Бургос /Порос/, която доказва 20-вековното присъствие на Бургас в европейската история.

Етнографският музей на града е разположен в красива стара сграда, непосредствено до храма "Св. Св. Кирил и Методий", и представя характерните бургаски традиции и бит.

Целта на движението "Опознай България - 100 национални туристически обекта" е да насърчи туристите да се запознаят с някои от най-значимите туристически обекти в България. Сред тях са културни, исторически, географски, археологически, архитектурни паметници със световно, национално и регионално значение.

Посещението и запознаването с обектите се удостоверява с поставянето на специален печат на съответния обект на определеното за това място в туристическите книжки, които се издават от Българския туристически съюз и се продават в туристическите дружества и в обектите, включени в движението.

 

Последни новини

Спортните събития през уикенда

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 4365 последна промяна: 11:35:48, 18 август 2009