Общинският съвет организира кръводарителска акция в подкрепа на борбата с COVID-19

сряда, 08 април 2020
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Общински съвет - Бургас организира кръводарителска акция, във връзка със Световния ден на здравето 7 април, която има за цел да подпомогне медиците и лечебните заведения с така нужната кръв, включително и за нуждите на пострадалите от COVID - 19, съобщи председателят проф. Севдалина Турманова.

"Даряването на кръв  винаги е било доброволен израз на хуманност и съпричастност. В момент, когато обществото ни се бори с пандемия, навреме подадената помощ е наистина безценна. Благодаря на всички кръводарители за отзивчивостта и отговорността в тези трудни дни. Заедно ще успеем!"

 

В Зала 2 в сградата на Община Бургас, където се провеждат заседанията на постоянните комисии на Общинския съвет е обособен кръводарителски пункт. Акцията стартира в сряда, 8 април, от 09:00 часа и ще продължи до 13:00 часа.

Кметът Димитър Николов призова служителите на Община Бургас, които имат възможност и желание, също да се включат в инициативата.

Обособяването на кръводарителския пункт в сградата на Община Бургас се прави с превантивна цел да се избегне струпването на хора в отделението по трансфузионна хематология в бургаската болница.

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2124 последна промяна: 14:31:23, 08 април 2020