Излезе от печат шестото издание на сборника с поезия и проза на ученици

вторник, 19 май 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

Излезе от печат сборникът "Вяра, надежда и любов за децата на България" с отличени творби в Националните конкурси "Рождество на Спасителя" и "Христос Воскресе - радост донесе".

Организатори на конкурсите са Министерство на образованието и науката, РУО - Бургас, Община Бургас, Сливенска митрополия и Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас.

Учениците, взели участие в конкурсите, са от 1 до 12 клас от много градове и селища на страната. Техните стихове и разкази са предоставени на Регионална библиотека "Пейо Яворов". Произведенията са изпъстрени с много метафори, събития по действителен случай, с вяра и обич към Бог и светото православие, с любов към традициите на българския народ.

Съставители на  сборника са: редактор - организатор и учител в ЦПЛР Атанасия Петрова и коректор - директор на ЦПЛР Пепа Ангелова.

Посланията от творческия екип към учениците са да бъдат добри християни, да следват пътя, който са избрали и да имат много творчески успехи.

Съставителите изказват своята благодарност към Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Йоаникий за доброто партньорство, благословението и финансирането на сборника за поредна година.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1202 последна промяна: 15:30:53, 19 май 2020