Професионално жури ще определи носителите на наградите от конкурса за илюстрации по стихове на Христо Фотев

четвъртък, 21 май 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

Професионално жури ще определи носителите на наградите от конкурса за илюстрации по стихове на Христо Фотев. До 26 май 2020 г. журито с представители от Дружество на художниците - Бургас, БХГ "Петко Задгорски", НХА - филиал Бургас, Сдружение "Бургаска писателска общност" и Община Бургас ще заседава и определи кои автори ще станат носителите на наградите от конкурса.

Ще бъдат оценявани само тези творби, които са постъпили в Община Бургас в предварително обявените срокове. Предвижда се да бъдат присъдени по три индивидуални награди в двете категории.

Съставът на журито включва художниците Петър Пецин и Георги Динев, проф. Виктор Паунов - преподавател в Национална художествена академия, Росен Друмев - председател на сдружение "Бургаска писателска общност" и Петър Парушев - началник на отдел "Култура" в Община Бургас.

В конкурса свои творби изпратиха ученици от VIII до XII клас и студенти. Поради извънредната ситуация в страната и невъзможността илюстрациите да бъдат представени в изложба, Община Бургас реши да публикува творбите на сайта и фейсбук страницата си. Потребителите в социалната мрежа определиха своите фаворити и в двете категории. Както обявихме през месец април, ще бъдат присъдени две допълнителни награди на авторите в двете категории, събрали най-много харесвания в онлайн гласуването, където участваха всички подадени картини.

Носителите на наградите ще бъдат обявени на сайта и във фейсбук страницата на Община Бургас, а на по-късен етап ще бъде обявена и датата на която ще се състои награждаването на отличените автори.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1317 последна промяна: 12:44:27, 21 май 2020