Читалище "Св. Св. Кирил и Методий" чества 35 години от създаването си

петък, 22 май 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

 

ЧЕСТИТ ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА!

В днешния модерен свят съхраняването на традициите и създаването на нови е голямо предизвикателство. Читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" е доказвало, че владее това и успешно поддържа и обновява дейностите и инициативите си. То е модерен център за информация, обучение и култура, адаптира се към нуждите на съвремието, спомага развитието и изявата на творческите способности на поколенията, възпитава и осигурява достъп до информация.
Днес в читалището работят: Библиотека с над 27 000 тома литература на книжен и електронен носител, който ежемесечно се попълва с нова и актуална литература; Музикална школа - клас китара, пиано и акордеон; Театрална школа "Барберини"; Детска вокална поп група; Фолклорна формация "Чинките"; Арт школа по изобразително и приложно изкуство; Компютърно и езиково обучение. През летните месеци за малките ни приятели в читалището се организира "Академия на изкуствата", както и занимания на английски език.

24 май е специален ден за екипа на читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985".
В навечерието на празника, с голяма радост и удоволствие подарихме на всички свои колеги от читалищата в Община Бургас новоиздадената книга "Бургаско синьо", събрала в себе си творбите на отличените автори от Национален литературен конкурс "Море". Това е една от инициативите по повод 35 годишнината ни. През цялата 2020 г. всички събития са посветени на нея. И макар част от културните прояви и инициативи да се видоизмениха по време на извънредното положение, а други отпаднаха, постоянни остават творческата ни енергия и желанието да бъдем полезни.

"Честит рожден ден" на всички онези, които за 35 години по един или друг начин са имали досег или в момента участват в живота и дейностите на читалище "Св.св. Кирил и Методий" - Бургас.

СВЕТЪЛ ПРАЗНИК!

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1604 последна промяна: 16:09:09, 22 май 2020