В неделя Бургас се включва в отбелязване на Международния ден за борба с тютюнопушенето

вторник, 26 май 2020
Публикувано от: Стефан Минчев

Общинският съвет по наркотични вещества и отдел "Превенции и младежки дейности" към Община Бургас организират кампания по повод Международния ден за борба с тютюнопушенето с надслов "Живей здравословно, избери кислорода!".

Тази неделя (31 май 2020 г.), в 16.00 ч., доброволци и служители ще раздават информационни материали по бул. "Алеко Богориди" (между Морската градина и площад "Атанас Сиреков").

Също така в официалните канали на Община Бургас и Съвета ще бъдат публикувани видеа на деца и младежи - посланници на кампанията, които ще отправят призив към своите връстници, родители и цялата бургаска общност за по-здрава и отговорна среда без дим.

На 31 май 1988 г. този ден се отбелязва за първи път по инициатива на Международната здравна организация. Целта е да привлече вниманието към токсичния навик, да информира по достъпен начин обществото за сериозните рискове и да убеди пушачите да оставят цигарите в своето минало.

Общинският съвет по наркотични вещества и отдел "Превенции и младежки дейности" Ви призовава да бъдете отговорни и да пазите себе си и околните!

Бъдете здрави! #ЯкоедасиЗдрав #БургасбезДим #Oтговорна2020.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1726 последна промяна: 10:13:51, 27 май 2020