Бургас се прекланя утре пред подвига на Христо Ботев

понеделник, 01 юни 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

С венци и цветя утре, 2 юни, от 11.00 часа признателните бургазлии ще се преклонят пред героичната саможертва на поета-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата на България.

Честванията ще започнат в 10.00 часа с патриотична и възрожденска музика, а в 11.00 ч. празнични маршове в изпълнение на Бургаския духов оркестър ще ознаменуват началото на тържествения ритуал пред бюст-паметника на Ботев в Приморски парк.

Тази година се навършват 144 години от героичните събития на 2 юни 1876 година, когато в подножието на връх Вола войводата Христо Ботев е пада, покосен от куршум. 144 години след това, обаче, словото му остава безсмъртно, за да ни напомня що е дълг, саможертва и любов към Родината.

На тази паметна дата признателните поколения отдават почит към живота и делото на Христо Ботев и на хилядите знайни и незнайни герои, участвали в българската национална революция и отдали живота си за свободата на България.

Всеки, който иска да почете саможертвата на героите, може да дойде и да поднесе цвете в знак на признателност и като доказателство, че паметта за безсмъртното им дело е жива.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2231 последна промяна: 15:19:48, 01 юни 2020