Бургас организира щафета по повод Световния ден за борба с наркотиците

понеделник, 22 юни 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

С ученическа щафета на 26 юни, петък, Бургас ще отбележи Световния ден за борба с наркотиците. Тя ще започне от 10.00 часа пред Експозиционен център "Флора" в Морската градина. По-късно, от 18.30 часа в зала "Георги Баев" към Културен център "Морско казино" ще бъде излъчен и вълнуващият филм "Доза щастие".

Инициативите се организират от общинския съвет по наркотични вещества и отдел "Превенции и младежки дейности" към Община Бургас във връзка с Международния ден за борба с употребата и злоупотребата с психоактивни вещества и са под наслов "Живей здравословно, избери спорта!".

На следващия ден - 27 юни, от 10.00 часа, в партньорство с инициативата 5kmrun, веднага след финала на традиционното 5 - километрово бягане в Морската градина, пред Пантеона, ще бъде даден стартът на още една щафета с кауза, в която могат да се включат отбори в състав от четири души без възрастови ограничения.

Всеки участник ще пробяга разстояние от 1000 метра с хартиена палка, която ще трябва да предаде на следващия съотборник. Последният ще приключи щафетата, носейки четирите палки на стартова позиция. След това отборът ще има задачата да създаде "слоган" с думите, намиращи се от вътрешната страна на палките. Партньори на събитието са "Екотой", "Врабче" и "Beer bastards", които ще се погрижат за състезателите.

За записването за щафетата трябва най-късно до 26 юни да се попълни формуляря - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScy2OSJwx3bn3ktse9hEUASs7gFxbWuOGUpY48lp1QBEllieA/viewform

Включете се в щафетата, изразете своята активна позиция и съпричастност в борбата с наркотиците и не забравяйте, че спортът е здраве!

 

#ОбщинаБургас #ЯкоедасиЗдрав #БургасбезНаркотици #Oтговорна2020

#RUN4DrugsfreeBurgas #ТичайзаБургасбезнаркотици #БежимзаБургасбезнаркотиков

#5kmrun #5kmrunburgas #врабче #beerbastards #ekotoi

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1735 последна промяна: 15:09:03, 22 юни 2020