Бургас търси младежи с предприемачески дух и свежи идеи

четвъртък, 02 юли 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

* Целта е да се включат в Младежка академия и генерират идеи за развитие на общността

 

Община Бургас търси младежи с мотивация и свежи идеи, които искат да се включат в първата по рода си "Младежка академия за доброТворци". Инициативата ще се проведе от 20 до 23 юли в хижа "Русалка" в парк Росенец. Участието на младежите е безплатно.

Желаещите да кандидатстват трябва да попълнят формуляр до 10 юли с кратка мотивация на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeDvaHEhVCv0MDYTDUfFs8Gf85b1xgNlvsYp7HMT4GJp4v6GQ/viewform?usp=sf_link

Кандидатите трябва да бъдат младежи между 15 и 20 години, с предприемачески дух и идеи за развитие. Те ще бъдат одобрени според мотивацията и след интервю.

Академията за младежи ще се проведе на няколко тематични блока, в рамките на които участниците ще придобият по-задълбочени знания за функциите на Общината и нейните структури, и за въпросите, касаещи младежката общност и най-вече тези на възраст между 15 и 20 години.

В рамките на третия ден от Академията участниците ще имат възможността да се срещнат с проактивни, признати и вдъхновяващи личности, своеобразни посланици на иновациите и доброволчеството по света и у нас. Тези съвременни и млади будители, не само ще споделят своя личен и професионален път, но и ще бъдат ментори на участниците при създаването на концепции за бъдещи доброволчески каузи.

За финал - участниците, обединени в екипи, ще презентират своите доброволчески идеи и ще се "състезават" за финансиране.

Целта на младежката академия е участниците в нея да развият знания, умения и компетенции, необходими за включването им в доброволческа структура към Община Бургас и със своята активност да дават свежи и иновативни идеи за интересни събития и за развитието на града.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2868 последна промяна: 10:04:00, 02 юли 2020