Заповядайте на концерта „Чардаш, вино и любов'' тази неделя на „Охлюва“

петък, 03 юли 2020
Публикувано от: Анелия Казакова

Красивата музика на Росини, Верди, Пучини, Щраус, Лехар, Калман, Хренников и Мусоргски, поднесена с много емоционален заряд и танци, ще развълнува и зареди с очарователното настроение на чардаша и любовта всички ценители на хубавата музика. Концертът ще се проведе от 20.30 часа на 5-ти юли на открита сцена "Охлюва".

На сцената ще излязат солистите от Държавна опера - Бургас Людмила Михайлова - сопран, Йордан Христозов - баритон, Диман Панчев - бас и оркестър камерна формация с концертмайстор Христо Белчев. Събитието ще се проведе в рамките на тематичния ретро уикенд, организиран от Община Бургас. Проявата носи заглавие ''Чардаш, вино и любов'' и е насочена към широката публика. Ще прозвучат известни арии от оперетната и оперна класика.

На пианото ще бъде Олга Дичева.

Людмила Михайлова е ностел на наградата за активна творческа дейност за «Музикант на годината» 2016 на БНР. Тя и колегите ѝ Йордан Христозов и Диман Панчев са дългогодишни солисти на Държавна опера - Бургас, изпълняващи централен репертоар и носители на множество награди и отличия. Водещата на концерта Петя Калиманова ще обявява реда на програмата на български и английски език, за да бъде достъпна информацията както за нашата публика, така и за туристите на града.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2512 последна промяна: 16:15:12, 03 юли 2020