Инициативата „Човекът и маските – в историята и днес“ дава начало на лятната академия за деца и ученици към НХА

петък, 10 юли 2020
Публикувано от: Анелия Казакова

 

Второто издание на Лятна академия за деца и ученици към НХА - филиал Бургас (13 -31 юли), ще стартира с промо-хепънинг "Човекът и маските - в историята и днес", в Морската градина - до Морското казино, на 12 юли от 18.30 до 20.00 часа.

 

Всички участници и гости ще научат как са възникнали маските от древността до наши дни и за техното значение за хората. На специално обособените арт места ще може сами да си направите лична маска по образ и подобие. Тук ще бъдат подредени кукерски маски, маски от древногръцкия театър, венецианските карнавални маски и още много други. Единственото услови на организаторите е всички участници да са с маска и да се спазва необходимата дистанция. Ръкавиците и материалите са осигурени .

Целият проект ще се реализира в новите, сложни условия на пандемия - при стриктно спазване на изискванията. Тематично цялата програма е насочена към утвърждаване на позитивното - отговорно и разумно живеене, което не изключва радостта от съприкосновението с изкуството. Заниманията с изкуство са доказан терапевтичен начин да преодолеем стреса от рязката промяна в ритъма и начина на живот.

 

Второто издание на Лятна академия за деца и ученици към НХА - филиал Бургас (13 -31 юли) се реализира в партньорствот Община Бургас

Ръководител на проект Лятна академия за деца и ученици към НХА е Мария Ландова.

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1145 последна промяна: 14:20:54, 10 юли 2020