Вдъхновяващи музиканти, артисти, певци, художници и компютърни спецове ще чертаят карта на бъдещето на Бургас

петък, 10 юли 2020
Публикувано от: Мариета Ханджиева

"Дарик с мелодията на Бургас" ще звучи днес в откритото студио на медията пред Флората. Проявата е включена в програмата  на фестивала на творците "Handmade Market Burgas" , който се провежзда от 10 до 12 юли.

Каузата е за пианото на Косьо, която медията стартира  преди четири дни, а с помощта на Мартин Пенчев и Точно Георгиев от "Групата на групите" вече е на финал.

На 10 юли, от 17.30 до 19.30 часа на една сцена  медиите ще ви представи талантливи, умни, благородни и изявени деца от музикалното училище "Проф. Панчо Владигеров", първата Гимназия по програмиране в България и Фондация "Шанс за децата и природата на България".

Младите хора ще споделят мечите си и ще покажат уменията си, обединени в подкрепа на 11-годишния виртуоз Костадин Кошничаров. Талантливият и вече признат по света пианист ще свири на живо, а децата от групата "Рисуваме летен Бургас" към Център за млади таланти, ще пресъздаде върху бял лист и платно емоцията на събитието. Всяка тяхна картина ще бъде предоставена за благотворителния базар за Косьо. В него пък ще се включат от Шекерджийница Троян, които ще предложат най-цветните вкусотии.

Само преди седмица Косьо нямаше истинско пиано за да репетира. Сега сумата за инструмента вече е  събрана. Нужни са още много малко средства, за да може големият талант скоро да посети поредния международен форум. Косьо свири от 6-годишен, печели десетки награди, не само като пианист, но и като художник. Интересите му са насочени към изучаване на немски език, история и религия. Мечтае да стане диригент, писател, да живее в Япония, от чиято култура е силно впечатлен.  

Част от сумата, нужна за пианото беше събрана от приятели и колеги на семейството на Косьо, сред тях и Стоянка Петрова. Тя, заедно с учителят по пиано на Косьо, Юлия Ненова инициираха набирането на средства.  

Събитието "Дарик с мелодията на Бургас" се реализира със съдействието на Община Бургас и строителна компания "Билдникс". Своя подкрепа за каузата дадоха фирма "ВИП Пласт", пекарни "Зия" и ресторанти "Левант" - Несебър.

Екипът на Дарик изказва своята благодарност към всички, които се включиха в кампанията и ви очаква утре на "Флората" в Бургас.

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1607 последна промяна: 15:30:11, 10 юли 2020