Португалско фадо ще звучи под звездите на остров "Света Анастасия"

четвъртък, 30 юли 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

Една от звездите на португалското фадо - Жоана Амендоейра, ще гостува на 14 август на откритата сцена на остров "Света Анастасия".

Жоана Амендоейра е една от най-популярните фадо певици от "ново поколение". Гласът й придава на фадото различно звучене и нов живот, без да се отклонява от традицията.

Едва на 13 години тя печели първата си награда в "Grande Noite do Fado do Porto". 
Днес, след 20 години на сцената като фадо изпълнител, след девет албума и концерти на най-престижните сцени в света, тя е е една от най-популярните и обичани съвременни изпълнителки на този характерен за Португалия стил музика.

Жоана Амендоейра гордо защитава наследството на фадо музиката, без да пренебрегва собственото си артистично изразяване.

Пред БНТ тя споделя: "Силата на любовта променя посоката на нашия живот. Смятам, че песните трябва да създават усещане за светлина. В този смисъл предпочитам да пея повече за красивата, а не за тъжната любов и предателствата. Но в крайна сметка във фадото има всичко, защото е отражение на нашия живот. Фадото е живот, а животът не е само тъга или щастие. Музиката може да ни пренесе в различен свят и да ни срещне с много различни култури. Да мечтаем или да си спомняме за това, което сме преживели, докато слушаме някоя песен. Музиката носи силата, която идва от сърцата и душите ни. Без нея животът ни щеше да бъде много по-тъжен".


Програма:

19:30-20:00 часа - Отплаване от "Магазия 1"

21:00 часа - Начален час на концерта

23:00 часа - Отплаване към Бургас

 

Цена на билет с включен транспорт: 19 лева

Билети можете да закупите от Туристически информационен център "Часовника" и от касата във фоайето на "Магазия 1".

 

Повече информация и предварителна резервация можете да получите на телефон: 0882 004 124 - всеки ден от 09.00 до 17.00 часа и мейл: [email protected]

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 13430 последна промяна: 09:43:21, 30 юли 2020