Здравно-информационна кампания за превенция на слънчевите изгаряния ще се проведе в четвъртък

вторник, 04 август 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

В четвъртък, 6 август, ще се проведе кампания за превенция на слънчевите изгаряния в Бургас. От 09.00 до 12.30 часа на крайбрежната алея до Бункера в Морската градина ще има обособена зона с интересни арт ателиета за малчуганите с игри и подаръци, а за по-порасналите ще се провеждат безплатни консултации относно дерматологичните грижи през летния сезон.

Кампанията, която е под мотото "Слънце, здравей!" - Да се забавляваме под слънцето, с отговорност към себе си, има за цел превенция на слънчевите изгаряния, които могат да бъдат не само много неприятни, но и опасни. За ползите от слънцето върху кожата се знае отдавна, но освен тези благоприятни влияния, то често крие и опасности за нашето здраве.

Съществува индиректно влияние на слънчевите лъчи, което се изразява с някои заболявания: различни видове тумори на кожата, зрителни проблеми, сърдечно-съдови заболявания, топлинен, слънчев удар,  дерматити и други алергии. Превенцията и тук е от изключително значение.

Здравно-информационната кампания се организира от Община Бургас съвместно с "BIODERMA" - един от лидерите предлагащи висококачествена грижа в дерматокозметиката, лазерен център "Виталайз", "Нова Трейд" ЕООД - "Изворна вода Бачково" и Национална асоциация по превенция и терапевтично обучение - НАПТО.

Кампанията ще има още две дати, които ще бъдат обявени скоро, а целта е да обхване хора от различни възрасти.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1287 последна промяна: 14:27:03, 04 август 2020