Клубът на ветераните във водните спортове „Бургас Мастерс“ вече е с лиценз и набира нови членове

сряда, 05 август 2020
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Клуб по водни спортове "Бургас Мастерс" беше учреден в края на 2019 в Бургас и е първият в града за ветерани във водните спортове.

Целта на клуба е да обедини всички ветерани във водните спортове - плуване, водна топка, подводен риболов, фрийдайвинг, скубадайвинг, подводно ориентиране, скоростно плуване, водно спасяване, водомоторни спортове, яхтинг, кайт-сърфинг и други.

Председател е Тодор Хльостаров, който е бивш плувец и ватерполист.

Клубът е създаден на основание решение за преобразуване чрез отделяне, взето от Общото събрание на сдружение с нестопанска цел КВС "Бургас". И тъй като новоучредения клуб е правоприемник на преобразувания , "Бургас Мастерс" вече е шампион на България за 2017 година в първото българско Държавно първенство по водна топка за ветерани.

Малко след учредяването клубът дори участва с 4-има състезатели в турнир за ветерани по плуване "Мастърс Бургас 2019", на който треньорът по плуване в КВС "Бургас" Иван Попов спечели 3 медала - 2 сребърни на 100 кроул и 100 съчетано плуване и един бронзов на 50 бътерфлай.

Заради последвалото извънредно положения в страната, лицензирането на клуба в Българска мастерс федерация и Министерството на младежта и спорта беше забавено. Лицензът обаче вече е факт и от началото на месец август клубът започва да набира нови членове.

Желаещите да станат членове на КВС "Бургас Мастерс" могат да се обадят на тел. 0887 753 900

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 947 последна промяна: 10:58:23, 05 август 2020