В четвъртък ще се проведе втора част на кампанията за превенция на слънчевите изгаряния

сряда, 12 август 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

Втора част на общинската здравно-информационна кампания - "Слънце, здравей!", ще се проведе утре, четвъртък /13 август/, от 16.00 до 19.00 часа, с фокус промотиране на слънцезащитата сред различни възрастови групи.

В обособена зона в близост до Моста ще се организират арт ателиета за малчуганите с игри и подаръци, а за по-порасналите ще има безплатни консултации относно дерматологичните грижи през летния сезон.

Кампанията се осъществява от Община Бургас, в партньорство с "BIODERMA", лазерен център "Виталайз", "Нова Трейд" ЕООД -"Изворна вода Бачково" и Национална асоциация по превенция и терапевтично обучение - НАПТО.

Организаторите на кампанията призовават бургазлии и гостите на града да се забавляват под слънцето, но с отговорност към себе си и да не забравят да носят шапка, да използват фотозащитен крем, дрехи, изработени от естествени тъкани и светъл цвят, да ност очила и да прекарват времето от 12.00 до 16.00 часа на закрито или сенчесто място с приемане на достатъчно количество вода.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1349 последна промяна: 15:50:06, 12 август 2020