Изящни прима балерини изпълниха фрагменти от известни спектакли на представянето на книгата за проф. Хикмет Мехмедов „Четири имена за една личност"

сряда, 12 август 2020
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Емоционално, естетско и приказно бе представянето на книгата, посветена на талантливия балетен режисьор, хореограф и педагог проф. Хикмет Мехмедов - "Четири имена за една личност". Автор на впечатляващото издание е обичаният и изключително успешен педагог от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" и бивш премиер - солист на бургаския балет Недко Георгиев.

"Четири имена за една личност" е  емоционален  разказ  на автора не само за твореца, но и за Човека, за Приятеля, за Учителя Хикмет Мехмедов.

Изящните балерини Иванина Иванова, Полина Иванова, Наталия  Иванова и балетистите Даниел Тичков и Теодор Цаков, които участваха в представянето на книгата, поднесоха на публиката вълшебна емоция - едно вълшебно пътуване от класически произведения до източна мистика. На финала харизматичната Полина Иванова впечатли публиката с танцова импровизация върху известна песен на една от най-великите френски певици Едит Пиаф.

На представянето в Кукления театър присъства и зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

Утре, 13-и август от 20.30 часа в Летен театър - Бургас със спектакъла "Лебедово езеро"  ще бъде честван юбилея на проф. Хикмет Мехмедов на сцена.

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1517 последна промяна: 15:50:44, 12 август 2020