Млади творци ще рисуват божията майка по повод Успение Богородично

четвъртък, 13 август 2020
Публикувано от: Анелия Казакова

 

Млади творци ще изработват образи на светци и ще се запознаят с възникването и развитието на иконописта по повод големия празник Успение Богородично.

Творческото ателие с ръководител Елисавета Ангелова ще се проведе на 16 август /неделя/ от 19.00 часа на Фонтана до КЦ "Морско казино". Проявата е напълно безплатна, а материалите са осигурени от Община Бургас. За повече информация и записвания - телефон:0879/215719.

Деца от Неделното училище към храм "Св. Иван Рилски" ще почетат Богородица на 15 август /събота/. Инициативата ще започне с поетичен рецитал от 10.30 часа на открита сцена "Охлюва". Даровити деца ще рисуват на тема: "Пресвета Богородица - нашата закрилница". Ръководителката им Атанасия Петрова е подготвила още една изненада - малчуганите ще сплетат красив венец около най- красивите рисунки.

Всички рисунки с образа на Богородица с Младенеца ще бъдат подредени в сградата на Неделното училище и в храм "Св. Иван Рилски". Всеки, който желае, може да се включи и да порисува с децата.

Творческите ателиета се организират от Община Бургас. И двете прояви са включени в програмата на тематичния уикенд, посветен на всички, носещи името Мария.

 

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1358 последна промяна: 16:58:07, 13 август 2020