Подлезът на Механото грейва с артистична визия

четвъртък, 13 август 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

Пешеходният подлез до Професионалната гимназия по механоелектротехника вече ще има нова и впечатляваща артистична визия.

Новият и красив облик на подлеза е дело на Община Бургас, Общинския съвет по наркотични вещества и големия бургаски визуален артист Красимир Марчев.

Подлезът, който се намира в района на трите големи професионални гимназии - ПГСАГ "Кольо Фичето", ПГМЕЕ и ПГТ "Проф. Д-р Асен Златаров", сега е част от най-новия проект на Марчев - "Вгледай се в себе си и се обичай!".

Създаването на този проект е провокирано от нуждата да се преобрази едно занемарено, но препознато от младите пространство за срещи. Целта е да се вдъхне нов живот и артистична визия на подлеза, чрез посланията, които самите младежи изработиха по време на кампании по превенция на наркотичните вещества.

Художествената част на проекта на Красимир Марчев представлява противопоставянето между два различни свята - от една страна приказният подводен свят, а от друга - космическият, а по средата между тях е Човекът в търсене на своята същност.

Посланията ще бъдат разположени върху двете срещуположни стени до входовете и изходите на подлеза, защото според твореца, там личността е в търсене и поставена пред изборите на собствения си живот.

Наред с това се предвижда подмяна на ел. табло и на осветителните тела, обновяване на инфраструктурата на подлеза и поставяне на денонощно видео наблюдение.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3050 последна промяна: 15:10:36, 13 август 2020