Мария Лалева, Неда Антонова, Ева Кралева и Атанас Арнаудов ви очакват днес на изложението "С книга на плажа"

петък, 14 август 2020
Публикувано от: Стефан Минчев

Бургаското изложение "С книга на плажа" продължава и днес в експоцентър "Флора" и алеите около него. След успешните представяния на автори в първия ден на събитието, днес отново ви очакват вълнуващи срещи:

* Точно в 11:00 ще бъде представена "Бермуда" на Атанас Арнаудов:
"Новата книга на автора сама по себе си е едно смело начинание. Смело, защото не са много хората, които биха купили книжка с пиеси. От друга страна, обаче, на всички ни е известно какъв глад изпитва българският театър за хубави, съвременни текстове.

Пиесите са различни по своя сюжет, но всички са смешно-тъжни, като самия живот, с много тънко чувство за хумор и себеирония на главните герои. Остава да се надяваме книгата да попадне в правилните ръце, за да стигне до зрителите".

Дора Велева - редактор

* С книгата "Момичето с цигулката" ще се запознаем в 17:00 ч. днес. Ева Кралева - Бахран е родена в Бургас, където завършва Музикална гимназия. Работи като цигуларка в оркестъра на гр. Цайтц, Германия. След дипломирането си в Лайпцигската консерватория се мести в Бранденбург и остава в Оперно-симфоничния му оркестър до пенсионирането си. В последните години е изкушена от писането. През 2007 година печели награда за поезия в конкурса Jokers Lyrik-Preis на Издателство "Jokers". "Момичето с цигулката" е втората ѝ книга.

* Гост в програмата на "С книга на плажа" е и Неда Антонова, автор на повече от двайсет романа, по-голямата част от тях сюжетно свързани със събития от българската история.

На 14 август, точно в 18:00 ч., Неда Антонова ще представи своя роман "Безмълвие":

Петър Баанов, мирското име на Паисий, е висок, рус и синеок младеж, достатъчно образован за своето време. Той е изпълнен с енергия и обладан от амбиция да живее във Виена, да търгува в тамошната кантора на брат си Вълчо, там да се задоми и децата му да не бъдат "робове"... Но Петър извършва грях - неволно убива момичето, което харесва. И вместо към Виена, животът му поема към монашеската килия при брат му Лаврентий в Хилендар, за да търси опрощение...

Следват десет години, за които и до днес историята и манастирските хроники мълчат. Години на странстване, време на мизерия, смъртни опасности, унижения, разкаяние и любов... Бяла лястовица за простите хора в селата и черна овца сред манастирското братство, проигумен Паисий накрая намира път за спасение на душата си. Той посвещава остатъка от своя живот, за да даде на българския род памет и история.

Отец Паисий е останал в нашето съзнание като побелелия монах от читанките. Неда Антонова, след дълги години на проучване, ни го описва като различен човек. Човек от Бога и за Бога. Жив човек.

* Точно в 19:00 ч. започва представянето на романа на Мария Лалева "Живот в скалите". Това е една драматична история между философията и притчата, между живота и смъртта. Провокира читателя да задава въпроси, да намира лични отговори, да преживее най-силните човешки емоции - от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

 

14 август, петък

 

10:00 ч. - Калоян Явашев представя "Дневникът на един татко звероукротител" - издател "Софтпрес";

11:00 ч. - Атанас Арнаудов представя "Бермуда" - издателство "Знаци";

17:00 ч. - Ева Кралева - Бахран представя "Момичето с цигулката" - издателство "Знаци";

18:00 ч. - Неда Антонова представя "Безмълвие" - Издателска къща "Хермес";

19:00 ч. - Мария Лалева представя "Живот в скалите" - издател "Книгомания".

 

15 август, събота

 

11:00 ч. - Ивелин Михайлов представя "За успеха" - издателство "Тогедър Академи";

17:00 ч. - Хайри Хамдан предствя "Водните лилии на паметта" - издателство "Знаци";

18:00 ч. - Милена Пламенова представя "Любов с главно В" - издателство "Либра скорп";

18:30 ч. - Държавен куклен театър представя "Часът на куклите" - зала 2;

 

16 август, неделя

 

11:00 ч. - проф. Евгени Сачев представя "Новата цивилизация" - трето допълнено издание на "Българите са в основата на човешката цивилизация" - издателство "Новата цивилизация";

17:00 ч. - Людмила Андровска представя "Мария Тертер - Царицата" - издателство "Знаци";

18:30 ч. - Държавен куклен театър представя "Часът на куклите" - зала 2;

19:00 ч. - Стефан Вълдобрев представя "Книга за песните" - издател "Книгомания";

20:00 ч. - Представяне на филма "Песен и молитва" - документален разказ, посветен на църковната музика и Литургията - издателство "Омофор".

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1529 последна промяна: 11:00:55, 14 август 2020