Община Бургас се включва в кампанията „Нестле за Живей активно! 2020“

вторник, 15 септември 2020
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Община Бургас ежегодно организира Седмица на мобилността, която има за цел да популяризира алтернативни начини на придвижване в градска среда. Тази година тя се провежда под надслов "Чиста мобилност за всички", с послание към всички граждани и гости на града да предпочетат велосипед, тротинетка, ролери или ходене пеша. Това ще допринесе както за намаляване замърсяването на въздуха чрез облекчаване на трафика, така и за воденето на здравословен начин на живот.

 

Програмата е наситена с интересни събития, които тази година са част от кампанията "Нестле за Живей активно! 2020", която става на 15 години. Тя е свързана с популяризиране на движението, спорта и балансираното хранене под мотото "Бъди добрият пример за теб и близките ти". 

Събитието, което откри тазгодишното издание на Седмица на мобилността, беше ежегодният фестивал "Бургас рън". Повече от 200 привърженици на движението и активния начин на живот с ентусиазъм се включиха в 5- и 10-километрово бягане. Много майки с детски колички също се присъединиха към инициативата. Редица съпровождащи мероприятия демонстрираха ползата от здравословния начин на живот - съчетание между балансирано хранене и повече движение.

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1508 последна промяна: 16:31:12, 15 септември 2020