Заповядайте на концерта по повод 100-годишнината от рождението на странджанската певица Магда Пушкарова

петък, 18 септември 2020
Публикувано от: Радостин Рачев

Гласът на странджанската народна певица Магда Пушкарова ще звучи в Летния театър на Бургас днес, 18 септември. Записът с нейни изпълнения е включен в сценария на концерта, посветен на годишнината от рождението на певицата.

Концерт-спектакълът "Чародейката" е с начало 18.30 часа и с вход свободен. Негов организатор е тракийско дружество "Странджа", със съдействието на Община Бургас.

В концерта ще участва народният певец Лазар Налбантов, Ирена и Росица Станкови, Петя Панева, оркестър "Жарава", музикантите - Петко Янгьозов, Динко Палазов, Красимир Петков, Желязко Ангелов и Николай Чапкънов.

Автор на сценария и водещ ще бъде актьорът Валери Еличов.

"Магда Пушкарова е тясно свързана с национално-освободителната борба на тракийските българи. Тя е един от идеолозите на тази борба. Дългогодишен член и активист в тракийската организация. Именно поради това ние не можем да подминем тази годишнина. Самият репертоар, самите песни на Магда Пушкарова са изключително силни, с много тежък текст, много популярни, много познати за странджанци и за бургазлии, а и изобщо - за страната" -  сподели народния певец Лазар Налбантов.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2583 последна промяна: 16:21:55, 18 септември 2020