Новата есеистична книга “Земното щастие” на доц. Георги Лозанов ще има своята премиера в Бургас на 23 септемри

петък, 18 септември 2020
Публикувано от: Анелия Казакова

Наистина ли човек е компромисите, които прави? Въпросите за либерализма, за несъвършеното в човешката природа, за моралните избори - това са темите, които засяга доц. Георги Лозанов в последната си книга "Земното щастие", която ще бъде представена на 23 септември в Бургас.

Премиерата ще се състои от 19:00 часа в зала "Петя Дубарова" на Културен център "Морско казино". Проявата се реализира със съдействието на Община Бургас.

В книгата са поместени есета и публикации, посветени на нашето съвремие и опита да си го обясним. Водещ на събитието ще бъде писателката и юрист Елка Стоянова.

"Земното щастие" е третата есеистична книга на доц. Георги Лозанов след "Какъвто трябваше да бъда" и "Мое дясно", посветена на най-голямата му битка - с атаките срещу културния либерализъм, във време, когато те идват не само извън, а и отвътре на Християнската цивилизация. Георги Лозанов е философ, журналист, художествен критик, медиен експерт. Влизал е в различни институционални роли, най-популярната от които е на дългогодишен член и председател на НСРТ, а после и на СЕМ.

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2666 последна промяна: 12:31:56, 20 септември 2020