Кой филм ще бъде победител в 3-то издание на DOCK, вижте днес в 20.30 във Флората

вторник, 22 септември 2020
Публикувано от: Мариета Ханджиева

 

*В последния фестивален ден можете да гледате "Тръмп,анатомията на един мъж" и "Денят на жената "

 

 

Тазгодишният победител в престижния международен  фестивал за документално и историческо кино DOCK ще бъде обявен в 20.30 часа в експозиционен център "Флора".

В последния фестивален ден можете да гледате "Денят на жената" в 18.00 часа  и "Тръмп,анатомията на еди мъж" в 19.30 часа във Флората.

"Денят на жената" разказва удивителни истории на жени, родени в СССР, свидетелства, които разкриват техния опит от революцията през 1917 г. до наши дни. Интимен, изненадващ, забавен, болезнен и противоречив, филмът "Денят на жената" разглежда живота на жените в епохата на исторически и социални промени. Филмът също хвърля и уникален поглед към въпросите на руския феминизъм.           Режисьор е Доля Гавански.

Известен със своята хаотична политика, непредвидимо поведение и словесни провокации, Доналд Дж. Тръмп хвърля света в паника. Кой е той отвъд медийните портрети? В отговор на въпроса, документалният филм "Тръмп, анатомията на един мъж" изследва житейската му история, заравя се в неговата личност - в недостатъците, слабостите и качествата му. Резултатът е уникален портрет, който хвърля светлина върху това как американският президент стига до поста, който заема днес.                            Режисьор е  Фредерик Митеран.

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2116 последна промяна: 14:37:28, 22 септември 2020