Голямата награда в третото издание на фестивала DOCK спечели филма на Доля Гавански „Денят на жената"

сряда, 23 септември 2020
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Филмът на Доля Гавански "Денят на жената" получи голямата награда на третото издание на Международния фестивал за документално и историческо кино DOCK.

Общо 10 филма бяха селектирани за конкурсната програма. Сред тях бяха   "Да снимаш мрака", "Малките германци", "Процесът", "На ръба", "Тръмп - анатомията на един мъж" и др.

Призьорът бе избран от тазгодишното висококвалифицирано международно жури в състав: Атанас Киряков, Юлиана Рот, Павел Вендорф, Джеки Стоев и Георги Милков.

"Сигурна съм, че и следващата година ще се насладим на този престижен форум, който ни представя най-доброто от  областта на световната документалисти", заяви по време на церемонията по закриването на 3-то издание на фестивала каза зам.кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева. 

Поради огромният интерес към десетте прожектирани филми, включени в тазгодишното издание на DOСК организаторите и Община Бургас обявиха , че филмите да бъдат излъчени по интернет.

Това ще стане 4 дни след приключването на форума.

 Престижният фестивал се организира от Петър Стоянович и Димитър Стоянович, основатели и селекционери на кино форума. Художествен директор е Лъчезар Аврамов.

 DOCK е част от културната програма на Община Бургас и се организира с нейната финансова подкрепа.

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2039 последна промяна: 14:22:21, 23 септември 2020