Община Бургас кани туроператори да организират заедно програма за туристи

неделя, 27 септември 2020
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Туроператорите да синхронизират дейността си с общинските власти, за да бъдат подпомогнати с различни културни продукти, които да обогатят програмата на туристите. Това призова зам. кметът Диана Саватева по време на среща с туристическия бизнес, инициирана от  Бургаската Регионалната туристическа асоциация, в която участва заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева. Според нея по-активната комуникация на туристическия бизнес с местната администрация, както и общите инициативи, са ключови в създаването на по-добър продукт и за преодоляване на последиците от Ковид 19. Тя подчерта, че през трудния сезон 2020 Община Бургас е заложила изключително на този подход. Повод за призива бе изказването на Иван Кирязов, собственик на туристическа фирма, който обяви, че планира пътувания на украински туристи до Бургас и региона в крилата на активния сезон.

Хотелите в Слънчев бряг затварят в края на месеца, когато ще отлетят и последните туристи от Израел и Беларус. Хотелиерите в Слънчев бряг са категорични, че още през февруари и март месец трябва да започнат преговори за зелени коридори за най-важните пазари - Англия и Русия.

В рамките на дискусията Саватева отправи питане към зам. министър Георгиева дали Министерството на туризма готви програми, насочени към развитието на културен туризъм, по които с проекти могат да участват както фирми, така и общини. Ирена Георгиева отговори, че министерството работи в тази посока.    

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1495 последна промяна: 19:08:24, 02 октомври 2020