Нина Николина и „Магическите гласове“ гостуват в Бургас със спектакъла „Традиции“

понеделник, 28 септември 2020
Публикувано от: Анелия Казакова

 

Нина Николина и "Магическите гласове" гостуват в Бургас със спектакъла "Традиции". Премиерата ще е на 29 септември в експозиционен център "Флора", от 19.30 часа. Билети се продават на каса "Часовника".

В продължение на години певицата Нина Николина търси и интерпретира български народни песни. В репертоара ѝ има известни заглавия, като "Излел е Дельо хайдутин" и по-малко известни, като "Наведа", "Пладнина прейода", "Пойде мома".

През 2017 година тя събира няколко известни солистки от големите български ансамбли и създава с тях хора "Магическите гласове на България", с които изнася концерти у нас и Европа при голям успех.

Новият документален концерт - спектакъл "Традиции" се занимава с историята на българската песен и различните й интерпретации през годините.

Проектът е подкрепен от Министерство на културата.

"За мен е голямо предизвикателство да намирам и изпълнявам стари български песни, да търся начини заедно с изключителни певици като Таня Първанова, Бисерка Пиларска, Атанаска Бонева, да направим тези песни познати и слушани от новите поколения българи. Спектакълът разкрива как през годините се променя българската песен", споделя Нина Николина, която е ръководител, музикален продуцент и диригент на "Магическите гласове".

В спектакъла звучат по нов начин автентични народни песни с акапелни изпълнения на "Излел е Дельо хайдутин", " Седнало е Джоре", "Бре Петрунко ", "Дилмано", " Полегнала е Тодора " , "Мори айда, айда", " Вечеряй Радо" и други , както и не толкова известни двугласи и тригласи.

Концерт - спектакълът е пътешествие, в което зрителите стават съпричастни на историята, духа, културата и традициите на България.

"Традиции" не е обикновен концерт, а спектакъл, в който се разказва историята на българската песенна традиция - от древността до наши дни, панорама от най-доброто на женските гласове и звукоизвличане.

Билети се продават на каса "Часовника". Местата са ограничени. За повече информация и резервации - тел. 0894 898 098.

 

 

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1172 последна промяна: 14:54:30, 28 септември 2020