Не пропускайте „Кръстницата“ в програмата на CineLibri - Бургас

събота, 24 октомври 2020
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

CineLibri - Бургас продължава с "Кръстницата", днес от 17:00 часа в клуб "Модерен театър". В центъра на тази свежа, забавна и нееднозначна комедия е Пасианс Портофю (Изабел Юпер), зле платена и преуморена преводачка от френски на арабски, която отговаря за телефонното наблюдение към полицейски отдел за борба с наркотиците. Когато си дава сметка, че познава майката на един от подслушваните наркодилъри, Пасианс решава да го покрие, но този ход я повлича към най-дълбоките води на наркотрафика. Скоро тя ще мобилизира всичките си знания и възможности, за да изгради своя собствена престъпна мрежа и ще се сдобие с прозвището Mama Weed. ("Мама Марихуана"). Адаптацията е по романа "Кръстницата" на Ханелоре Кейър, като в главните ролите ще можем да се насладим още на Иполит Жирардо, ФаридаУчани, Лилиан Ровер, Надя Нгуен и др.

Филмът не се препоръчва за лица под 12 години.

 

Жанр: криминална комедия

Режисьор: Жан-Пол Саломе

Сценаристи: Антоан Саломе, Жан-Пол Саломе

"Кръстницата" (Франция 2020), MamaWeed (оригинално заглавие: LaDaronne), 104 мин.

 

Трейлър:

https://www.imdb.com/video/vi2064367385?playlistId=tt9288726&ref_=tt_ov_vi

Анотация на книгата:

"Кръстницата" на Ханелоре Кейър е в списъка на Ню Йорк Таймс "100 забележителни книги на 2019 г.". Романът е удостоен с Европейската награда за криминална проза Grand Prix de Littérature Policière, най-престижната френска награда за криминална литература.

Пасианс Портофю е 53-годишна преводачка към Министерството на правосъдието, специализирана в подслушване по телефона. Наскоро е загубила съпруга си, от когото има две пораснали дъщери. Работата й не е високоплатена и средствата й са разпределени между таксите за образование на децата и разходите за старческия дом, в който се грижат за майка й. Един ден Пасианс решава да проникне в машинациите, свързани с опасна сделка за наркотици. Това решение ще преобърне целия й живот. "Кръстницата" не е типичната френска идилия с разкошни гледки, а галерия от наркотрафиканти, дилъри, полицаи и политици. Един колкото забавен, толкова и критичен поглед към предизвикателствата на ежедневието в съвременна Франция.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2111 последна промяна: 17:50:05, 25 октомври 2020