Общинският кризисен щаб категорично възразява срещу опитите за противопоставяне работата на лекарите от различните болници в Бургас

четвъртък, 26 ноември 2020
Публикувано от: Стефан Минчев

Общинският кризисен щаб категорично възразява срещу опитите за противопоставяне работата на лекарите от различните болници в Бургас.

В ситуация, в която натовареността на медиците е огромна, напрежението на екипите е достигнало до максималната си точка, всяко невярно твърдение и внушение не само ги демотивира, но може да доведе и до решения, от които ще загубят бургаските пациенти.

Общинският кризисен щаб напомня, че още в началото на втората вълна на КОВИД-19 именно двете здравни заведения УМБАЛ "Дева Мария" и УМБАЛ Бургас мигновено реорганизираха дейността си и откриха триажни центрове. Екипите в триажните центрове и на двете болници са подложени на огромен стрес и най-малкото е неуместно тиражирането на обвинения за мотивацията им и за почтеността на намеренията им.

Призоваваме медиите, лекарите и гражданите да се въздържат от внушения, които не само могат да доведат до демотивация и обида на медицинските екипи, но и до кардинални решения, което ще е тежка загуба за пациентите.

Общинският кризисен щаб заявява, че застава категорично зад медиците от всички бургаски болници и им благодари за всеотдайната и неуморна работа. Общинският кризисен щаб призовава ръководството на УМБАЛ "Дева Мария" да не взема крайно решение за закриване на триажния център в резултат на обида от направените внушения в медийна публикация от вчера. Изказваме благодарност към целия екип на болницата и благодарим за неуморния труд. 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 10015 последна промяна: 16:56:32, 26 ноември 2020