Ремонтът на английска и немска гимназии по проект „Подобряване на образователната инфраструктура” стартира през юни

петък, 23 април 2010
Публикувано от: Кристина Вълчева

На 1 юни стартират ремонтните дейности по проект "Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас" в делящите една сграда английска и немска гимназии. Това стана ясно днес по време на работна среща на зам.-кмета по Образование Йорданка Ананиева с директори на училища и представители на фирмата-изпълнител на строително-ремонтните дейности.

По време на срещата бяха обсъдени мерките, които ще бъдат взети, за осигуряване на нормалното протичане на учебния процес в двете гимназии. Занятията няма да бъдат прекъсвани, като учениците от ПГАЕ "Гео Милев" временно ще провеждат часовете си в СОУ "Добри Чинтулов" в к-с "Славейков", а тези от ПГНЕ "Гьоте" - в СОУ "Йордан Йовков" в к-с "Изгрев". Директорите на двете приемни училища днес потвърдиха готовността си да приемат учениците от английска и немска гимназии за времето на ремонтните дейности и наличието на необходимата база и капацитет за това.

По проект "Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас" ще бъде ремонтиран  сградният фонд на общо седем учебни заведения в Бургас - ПГАЕ "Гео Милев", ПГНЕ "Гьоте", ПГСАГ "К. Фичето", СОУ "Иван Вазов", ПГЕЕ "К. Фотинов", ОУ "Елин Пелин" и ЦДГ "Ханс Кристиян Андерсен".

Ремонтът на ЦДГ "Ханс Кристиян Андерсен" стартира на 1 май. За да не бъде нарушена дейността на градината, Община Бургас е предвидила част от децата да бъдат приети във филиала на ЦДГ "Х.К.Андерсен", намиращ се също в к-с "Лазур" /до бившия ресторант "Пиргос"/. Останалата част от децата ще бъдат извозвани с общински училищни автобуси от двора на ЦДГ "Х. Кр. Андерсен" до ОДЗ 8 "Брезичка" в к-с "Славейков".

Малко по-късно ще започне цялостният ремонт и на останалите учебни заведения, включени в проекта. Строително-ремонтните дейности стартират още през пролетта, като идеята е основната част от тях да бъде извършена през лятото, когато е ваканционния период за училищата. Така учебните заведения по проекта ще бъдат напълно готови да посрещнат своите ученици за новата учебна година през септември.

Проект "Подобряване на образователната инфраструктура в община Бургас" е на обща стойност 5 773 119,93 лева и се осъществява с финансовата помощ на ЕФРР и националния бюджет по Оперативна програма "Регионално развитие" (2007-2013). Предвижда подобряване на енергийните характеристики на сградите - подмяна на дървена дограма с PVC стъклопакет, монтиране на топлоизолация; външни и вътрешни ремонтни работи; реконструкция на сградни електро, ВиК,  отоплителни и вентилационни инсталации; изграждане на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания, доставка на компютърно оборудване и софтуер.

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 4895 последна промяна: 12:01:06, 23 април 2010