Славянска прегръдка в Бургас

вторник, 25 май 2010
Публикувано от: Стефан Минчев
Прегръдка

За четвърти път Бургас става домакин на славянската поезия в дните около Празника на славянската писменост и българската култура.

При първите три издания на "Славянска прегръдка в Бургас" през 2007, 2008 и 2009 г., автори от Русия, Македония, Полша, Хърватска и Украйна гостуваха на бургаската културна общественост и представиха свои творби, създадоха творчески контакти, обмениха идеи.

По покана на Община Бургас, почетния консул на Руската федерация в Бургас, Славянско дружество - Бургас, Дружеството за дружба с Русия и народите на ОНД, Читалище "Л. Каравелов" и АРТСАЛОН "КаРо", на 26 май в Бургас ще гостуват четирима утвърдени творци: Гордана Бошнакоска от Македония, Иван Голубничий от Русия, Мичо Цвйетич от Сърбия и Анна Багряна от Украйна. Анна гостува за втори  път в Бургас - миналото лято, в рамките на Международния литературен конкурс "Изкуство против дрогата", организиран от читалище "Л. Каравелов" и Синдиката на българските учители в Бургас, тя имаше среща с културната общественост на града.

Тази година "Славянска прегръдка" започва от 18.00 часа в БХГ "Петко Задгорски" и ще бъде водена от поетесите Калина Тельянова и Роза Боянова.

Ще бъдат представени шест книги, издадени от "Славянска  академия" през 2010 г.

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 6459 последна промяна: 10:47:58, 25 май 2010