100 картини показва в изложба Радка Караиванова на 1 декември

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 30 Ноември 2022
Публикувано от: Анелия Казакова
100 картини показва в изложба Радка Караиванова на 1 декември

Празничната програма на Бургас през декември започва с изложба на художничката Радка Караиванова. По традиция обичаната авторка ще зарадва бургазлии и гостите на града с тематична изложба за Никулден. Експозицията, която съдържа внушителния брой от 100 картини маслена живопис, ще бъде открита на 1 декември /четвъртък/, от 18.00 часа, в зала „Георги Баев“ на КЦ „Морско казино”.

Радка Караиванова остава вярна на себе си и отново ще представи пейзажи и сюжети, вдъхновени от морето и Бургас. Грамофонът, Мостът, Фарът, остров Св. Анастасия и покровителят на Бургас „Св. Николай Чудотворец” имат запазено място сред платната на Рачето, както я познават поколения бургазлии. Тази година художничката намира вдъхновение в интересните градски легенди и архитектурата на стари сгради.

Експозицията ще бъде допълнена от витрини с дизайнерски накити, гривни, колиета, корони.

„Тризъбецът. Вековни символи ” е с вход свободен и ще може да се посети до 31 декември.

През септември Радка Караиванова представи платната си в Съюза на архитектите в България и стана част от архитектурния фестивал „София 2022“. Събитието , на което бе представена и книгата на д-р арх. Пламен Генов - „Царица на мрака“, събра стотици гости и показа видимата връзка между изкуствата. Сред специалните гости бе председателят на Камарата на архитектите в София – арх. Красимир Язов, който официално откри експозицията.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 909 Последна промяна: 10:03:30, 30 ноември 2022