19 отбора от три бургаски гимназии се състезават в 2-то издание на „Robo Challenge Burgas“

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 9 Юни 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
19 отбора от три бургаски гимназии се състезават в 2-то издание на „Robo Challenge Burgas“

19 ученически отбора от бургаските училища - ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, се включиха в атрактивно и оспорвано състезание с роботи, сглобени, програмиране и управлявани от тях.

"Robo Challenge е част от усилията ни в последните години за развитие на роботиката и информационните технологии в нашия град. Събитието цели да събере вас, учениците, в едно интересно състезание с различни роботи, изработени от вас, за да стимулира изобретателността ви. Сигурен съм, че ще се представите много добре и този път, и ще ни поднесете много приятни емоции, като станем свидетели на технологичния свят, който сте създали", приветства участниците кметът на Бургас Димитър Николов.

На събитието присъстваха още проф. Сотир Сотиров - зам.-ректор на "Университет Проф. д-р Асен Златаров", Героги Георгиев от фирма "ТехноЛогика" и преподаватели по информационни технологии от Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Футуристичната надпревара протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на кибер физични системи и алгоритми.

Идеята на робо надпреварата е учениците от 8-12 клас, изучаващи или обичащи да програмират, да участват демонстрират и да затвърдят научения материал в сферата на роботиката и информационните технологии.

Състезанието „Robo Challenge Burgas“ 2022 се организира от Община Бургас, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас и със съдействието на фирма „ТехноЛогика“.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2386 Последна промяна: 08:25:02, 10 юни 2022