40 непоказвани скици и рисунки на емблематичния Георги Баев очакват своята публика в Бургас

Вторник, 2 Февруари 2021
Публикувано от: Анелия Казакова
baev 1.jpg

*Изложбата „Баев пътува и твори” ще бъде отворена за посетители на 4 февруари /четвъртък/ от 14.30 до 19.30 часа, галерия "Георги Баев". Експозицията ще бъда допълнена и с интересни фотографии, предоставени от семейството на художника.  

40 интересни скици и рисунки на емблематичния за Бургас художник, Георги Баев ще бъдат показани за първи път пред широката публика и ценителите на изкуството. Експозицията „Георги Баев пътува и твори” представя рисунки и скици с автентични цветове и въглен, които творецът е създал по време на своите пътувания в Европа – Амстердам, Брюксел, Лондон, Виена, Лимасол. Баев е правил изложби в тези градове, включвал се в пленери с международно участие. Любопитен факт е пословичната привързаност на художника към родния град. Тази любов се отразява и върху една от работите му – на пленер в Париж, без да се замисли Баев рисува бургаското море.  

Изложбата ще може да се разгледа до 14 март. Входът е свободен. Носенето на маски е задължително, както и спазването на всички противоепидемични мерки.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1725 Последна промяна: 09:45:12, 03 февруари 2021