46 даровити младежи ще се обучават безплатно в резултат на кампанията „Шанс за таланта на Бургас“

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 6 Октомври 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
46 даровити младежи ще се обучават безплатно в резултат на кампанията „Шанс за таланта на Бургас“

Над 90 ученици от различни средни училища и гимназии в Бургас кандидатстваха в кампанията „Шанс за таланта на Бургас“ на Фондация "Шанс за децата и природата на България" и Център за млади таланти в Бургас. Организаторите иниициират за втора поредна година кампанията поради високата успеваемост при обучението на миналогодишните финалисти по програмата.

46 от тях получиха възможността да се обучават безплатно в единствения европейски сертифициран център за работа с талантливи деца – Център за млади таланти, гр. Бургас. Възпитаници на АЕГ "Гео Милев", ППМГ "Акад. Н. Обрешков", ГРЕ "Г.С. Раковски", НЕГ "Гьоте", СУ "Св. Св. Кирил и Методий", СУ "Епископ Константин Преславски", ПГЧЕ “Васил Левски”, Търговска гимназия, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации и СУ „Иван Вазов“ са сред талантите, които ще започнат да надграждат своите знания и умения в сферата на творческото писане, български език и литература, изобразително и приложно изкуство, моден дизайн, театрално изкуство и лидерство и управление на проекти още от тази събота. Ръководители на проектите са изявени бургаски преподаватели, топ мениджъри и известни бургаски личности, чиято основна задача ще бъде не само да надгради знанията на младежите в съответната сфера, а и да им покаже практическата част на изучаваното по време на заниманията.

По покана на Фондацията инициативата за втора поредна година подкрепи и Община Бургас, която ще финансира обучението на две от талантливите деца, а Дарик Радио ще бъде медиен партньор през цялото време на безплтното обучение на децата, отразявайки всичко постигнато от тях.

Обучението на всички останали 44 младежа се поема безвъзмездно от Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

„Радостни сме, че като единствен европейски сертифициран център за работа с талантливи деца имаме възможността да приветстваме толкова даровити младежи от Бургас. Вярваме, че при нас те ще надградят не само знания, но и ще получат вдъхновение и амбиция за покоряване на нови върхове. С кампанията „Шанс за таланта на Бургас“ целим не само да открием, да финансираме обучението и да помогнем за усъвършенстването на талантливи млади хора, но и се стремим към успешно партньорство и сътрудничество с всички училища в града и региона в името на една обща цел – бъдещето на нашите деца. Изключително благодарни сме на Община Бургас, че за пореден път ни подкрепя в тази мисия и отпусна средства за целогодишното обучение на двама от финалистите“ – сподели Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, създател на Център за млади таланти.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1395 Последна промяна: 10:12:02, 10 октомври 2022