50 каратеки на „Киокушин спирит“ взеха участие в традиционния летен семинар

Размер на шрифта: A A A Назад
сряда, 04 август 2021
Публикувано от: Димитър Шишманов
50 каратеки на „Киокушин спирит“ взеха участие в традиционния летен семинар

От 26 до 30 юли в спортна база „Аквалайф“ - Кранево се проведе XVIII-ят традиционен летен семинар по киокушин карате. Събитието се организира по инициатива на Българската киокушин асоциация – ИКО България и бе под инструктажа на световния шампион шихан Емил Костов.

В лагера взеха участие около 160 каратеки от различните клубове в страната, членове на БКА. Сред участниците имаше и представители на Турция и Холандия. От бургаският клуб „КИОКУШИН СПИРИТ“, с треньор световната шампионка на ката – сенсей Гергана Апостолова-Костова, взеха участие 50 възпитаници.

Тренировките бяха двуразови, с продължителност два часа, доста разнообразни, в които шихан Костов включваше кихон-гейко, идо гейко, ката и кумите. Всеки ден имаше и упражнения за физическа издръжливост, свързани с кумите.

В третия ден от семинара сутрешната тренировка започна с посрещане на изгрева на слънцето на брега на морето – 30 минути в сейза, в мокусо. По-късно се проведе и изпит за повишаване на степени, на който се явиха 40 каратеки от различни клубове на страната.

На последната тренировка шихан Емил Костов спази наложената от шихан Сейджи Исобе традиция – изпълнение на 1000 ритника и 1000 удара с ръце.

XVIII-ят летен семинар по киокушин карате бе една незабравима емоция за всички участници и една добра подготовка за състезателите на БКА – ИКО България за предстоящите първенства.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1350 Последна промяна: 16:27:29, 04 август 2021